Psycholoog Woerden

Psycholoog Woerden

Zoek je een psycholoog in Woerden? Wanneer je worstelt met je gevoelens en het risico loopt vast te lopen, ben ik, Elizabeth Cueva, er om je te ondersteunen. Met toewijding en passie werk ik vanuit mijn eigen praktijk samen met jou aan het aanpakken of omgaan met diverse uitdagingen.

Afspraak maken

Ontdek wat ik voor jou kan betekenen

Hoe kan ik je bijstaan? Als ervaren psycholoog in Woerden heb ik veel te bieden. Ik voltooide mijn psychologiestudie aan de Universiteit Utrecht tussen 1999 en 2004. Daarna ben ik met veel enthousiasme aan de slag gegaan als psycholoog. Tussen 2009 en 2014 heb ik me verder gespecialiseerd bij Phoenix Opleidingen, waar ik diploma's behaalde in Transactionele Analyse, NLP, Systemisch Werken, Professioneel Begeleiden en Systeemtherapie. Ik bied ondersteuning aan mensen vanaf 18 jaar bij verschillende problemen zoals depressie, angst, burn-out, hooggevoeligheid, stress, onzekerheid, relatieproblemen en assertiviteit, voor zowel particulieren als bedrijven.


Mijn werkwijze

Als psycholoog uit Woerden ontwikkel ik een traject dat specifiek op jou is afgestemd. Dit betekent dat ik jouw unieke situatie onderzoek en op basis daarvan een persoonlijk plan opstel om je zo effectief mogelijk te helpen.


Van begrip naar verandering

Het is normaal om af en toe onzeker, boos, gespannen, vermoeid, angstig of verdrietig te zijn. Meestal kunnen we deze emoties goed hanteren. Soms nemen ze echter de overhand en verlies je het gevoel van controle. Professionele hulp inschakelen is dan een verstandige keuze. Ik begeleid je bij het (her)vinden van jouw balans. We onderzoeken samen je overlevingsmechanismen, copingstrategieën en lichaamsbewustzijn. Belangrijke vragen hierbij zijn: wat gebeurt er precies met mij, hoe verhoud ik me tot anderen en/of hoe functioneer ik binnen een groep?


Stevig in je schoenen staan

Gedurende de sessies van anderhalf uur besteden we ook aandacht aan gronding en ontspanning. Gronding, of aarden, helpt bij het herstel van evenwicht. Door je bewust te zijn van je bekken, benen en voeten als basissteun voor je bovenlichaam, kun je in beweging komen en stappen ondernemen. Wanneer emoties je uit balans brengen, is het belangrijk om terug te keren naar je gronding. Als je goed geaard bent, kun je op een weloverwogen en effectieve manier omgaan met onrustige of vervelende situaties, in plaats van impulsief of geblokkeerd te reageren. Ontspanning is hierbij essentieel, omdat het je lichaam helpt om blokkades op te heffen en energie vrij te laten stromen.


Psycholoog in Woerden nodig? Maak een afspraak

Wil je van mijn diensten gebruikmaken als jouw psycholoog in Woerden omdat het bovenstaande verhaal je aanspreekt en je graag een afspraak wilt maken? Je bent van harte welkom! Aarzel niet om contact met me op te nemen, zodat ik je meer kan vertellen over mijn aanpak. Als je hier een goed gevoel bij hebt, kunnen we op korte termijn een intakegesprek inplannen en samen aan de slag gaan.

“Life is not what it’s supposed to be. It’s what it is.
The way you cope with it is what makes the difference.”

Virginia Satir