mijn aanpak

Mijn aanpak

Van inzicht naar verandering

Iedereen voelt zich wel eens onzeker, ontevreden, gespannen, moe, angstig of verdrietig. Het zijn normale emoties die meestal goed te hanteren zijn. Soms nemen ze echter de overhand, heb je het gevoel dat je het niet meer kunt managen of de regie dreigt te verliezen. Als je het gevoel hebt dat je er zelf niet uitkomt, dan kan ik je helpen. Niet door antwoorden te geven, maar door je te begeleiden in het vinden van jouw antwoorden, die passen bij jou en bij jouw leven. Door middel van gesprekken en veel oefeningen werken we aan het bereiken van je doelen. Kernvragen daarbij zijn: Wat gebeurt er precies met jou, met jou in relatie tot de ander en/of met jou in de groep?

Door het vergroten van zelfinzicht en het aanreiken van handvatten help ik je de regie van jouw leven (weer) in eigen hand te nemen. Ik gebruik daarbij beproefde methoden uit het systemisch werken, de Transactionele Analyse en NLP.

Nog belangrijker is dat ik werk vanuit mijn hart. Met respect, ruimte en erkenning voor jou als individu. Door werkelijk contact te maken met je gevoelens via de signalen die je lichaam uitzendt, kom je bij jouw waarheid. Bij wat jij wil, wat jij vindt en wat jij nodig hebt. Ik laat je met afstand kijken naar jezelf en de situatie waarin jij je bevindt. Los van je rationele gedachten en los van de oordelen en verwachtingen die je hebben gevormd. Gedachten, oordelen en verwachtingen die je vaak helpen, maar soms ook enorm in de weg kunnen zitten.

Iets uitspreken geeft een bestaan aan wat het in stilte niet had – Jonathan Safran Foer

Op eigen benen staan

Tijdens de sessies besteed ik tijd aan gronding en ontspanning. Gronding ofwel aarden draagt bij aan het herstellen van de balans. Het ervaren van je bekken, benen en voeten als basissteun voor je bovenlijf, maakt het mogelijk om in beweging te komen en stappen te zetten. Bij emoties die je ‘omverwerpen’ is het van belang om terug te keren naar jouw gronding. Wie goed geaard is, kan op een bedachtzame en effectieve manier reageren op verontrustende of nare omstandigheden in plaats van reactief of te blokkeren. Ontspanning is een voorwaarde voor je lijf om blokkades op te lossen en energie weer te laten stromen.

Zodra je geleerd hebt weer naar je intuïtie te luisteren, ben je in staat je eigen levendigheid te ervaren, fijne relaties te hebben en je emotioneel te verbinden. Je verhoogt je handelingsbekwaamheid en verbetert je levenskwaliteit.