mijn aanpak

Mijn aanpak

Van inzicht naar verandering

Iedereen voelt zich wel eens onzeker, ontevreden, boos, gespannen, moe, angstig of verdrietig. Het zijn normale emoties die meestal goed te hanteren zijn. Soms nemen ze echter de overhand en heb je het gevoel dat je het niet meer kunt managen of de regie dreigt te verliezen. Het is dan niet gek om daar professionele hulp bij te vragen. Ik help je door je te begeleiden in het vinden van jouw regie. We onderzoeken daarbij je overlevings- en copingstrategieën en de intelligentie van je lijf. Kernvragen daarbij zijn: Wat gebeurt er precies met mij, met mij in relatie tot de ander en/of met mij in de groep?

Waar jouw weerstand ligt, daar ligt ook jouw grootste leerproces!

Op eigen benen staan

Tijdens de sessies van 1,5 uur besteden we ook tijd aan gronding en ontspanning. Gronding ofwel aarden draagt bij aan het herstellen van balans. Het ervaren van je bekken, benen en voeten als basissteun voor je bovenlijf, maakt het mogelijk om in beweging te komen en stappen te zetten. Bij emoties die je ‘omverwerpen’ is het van belang om terug te keren naar jouw gronding. Wie goed geaard is, kan op een bedachtzame en effectieve manier reageren op verontrustende of nare omstandigheden in plaats van reactief of te blokkeren. Ontspanning is een voorwaarde voor je lijf om blokkades op te lossen en energie weer te laten stromen.

Zodra je geleerd hebt weer naar je intuïtie te luisteren, ben je in staat je eigen levendigheid te ervaren, fijne relaties te hebben en je emotioneel te verbinden. Je verhoogt je handelingsbekwaamheid en verbetert je levenskwaliteit.