Psycholoog Utrecht

Psycholoog Utrecht

Een psycholoog Utrecht gezocht? Als je niet lekker in je vel zit en dreigt vast te lopen, sta ik, Elizabeth Cueva, voor je klaar. Met veel plezier en met heel mijn hart werk ik samen met jou vanuit mijn eigen praktijk aan het herstel van of omgaan met een breed scala aan klachten.

Afspraak maken

Ontdek de mogelijkheden

Wat kan ik voor jou betekenen? Als psycholoog in Utrecht kan ik veel voor je betekenen. Ik studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht van 1999 tot 2004. Sindsdien werk ik met veel plezier als psycholoog. Van 2009 tot 1014 heb ik me doorontwikkeld bij Phoenix opleidingen en de diploma’s transactionele analyse, NLP en systemisch werken, professioneel begeleiden en systeemtherapeut behaald. Als psycholoog bied ik mensen vanaf 18 jaar hulp bij diverse klachten, zoals depressiviteit, angst, burn-out, hooggevoeligheid, stress, onzekerheid, relatieproblemen en assertiviteit. Dit doe ik voor zowel particulieren als bedrijven.


Mijn aanpak

Als psycholoog Utrecht bied ik een traject op maat aan. Dit betekent dat ik kijk naar wat jouw klachten zijn en op basis daarvan een traject samenstel. Zo kan ik je nog beter helpen.


Van inzicht naar verandering

Iedereen voelt zich wel eens onzeker, boos, gespannen, moe, angstig of verdrietig. Deze emoties zijn normaal en meestal goed te hanteren. Soms nemen ze echter de overhand en heb je het gevoel dat je het niet meer kunt managen of de regie verliest. Hier professionele hulp bij vragen is dan zeker niet gek. Ik help je door je te begeleiden bij het vinden van jouw regie. We onderzoeken samen je overlevings- en copingstrategieën en de intelligentie van je lijf. Kernvragen hierbij zijn: wat gebeurt er precies met mij, met mij in de relatie tot de ander en/of met mij in de groep?


Op eigen benen staan

Tijdens de sessies van 1,5 uur besteden we ook tijd aan gronding en ontspanning. Gronding, ofwel aarden, draagt bij aan het herstellen van balans. Het ervaren van je bekken, benen en voeten als basissteun voor je bovenlijf, maakt het mogelijk om in beweging te komen en stappen te zetten. Bij emoties die je ‘omver werpen’ is het belangrijk om terug te keren naar je gronding. Ben je goed geaard, kan kun je op een bedachtzame en effectieve manier reageren op verontrustende of nare omstandigheden in plaats van reactief of te blokkeren. Ontspannen is hierbij erg belangrijk, want zo help je jouw lichaam om blokkades op te lossen en energie weer te laten stromen.


Psycholoog Utrecht nodig? Maak een afspraak

Wil je mij als jouw psycholoog in Utrecht inzetten, omdat bovenstaande herkenbaar voor je is en wil je graag een afspraak maken? Je bent van harte welkom! Neem gerust contact met me op, zodat ik je meer kan vertellen over mijn werkwijze. Als je hier een goed gevoel bij hebt, kunnen we op korte termijn een intake inplannen en samen aan de slag gaan.

“Life is not what it’s supposed to be. It’s what it is.
The way you cope with it is what makes the difference.”

Virginia Satir