Psycholoog Nieuwegein

Psycholoog Nieuwegein

Op zoek naar een psycholoog in Nieuwegein? Wanneer je moeite hebt met je emoties en het gevoel hebt dat je vastloopt, ben ik, Elizabeth Cueva, er om je bij te staan. Met enthousiasme en toewijding werk ik samen met jou vanuit mijn eigen praktijk om een breed scala aan problemen aan te pakken of te leren hanteren.

Afspraak maken

Verken de mogelijkheden

Hoe kan ik je ondersteunen? Als psycholoog in Nieuwegein heb ik je veel te bieden. Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht van 1999 tot 2004. Sindsdien zet ik me vol passie in als psycholoog. Van 2009 tot 2014 heb ik mijn kennis verder uitgebreid bij Phoenix Opleidingen en diploma's behaald in Transactionele Analyse, NLP, Systemisch Werken, Professioneel Begeleiden en Systeemtherapie. Ik bied hulp aan mensen vanaf 18 jaar bij uiteenlopende problemen, zoals depressie, angst, burn-out, hooggevoeligheid, stress, onzekerheid, relatieproblemen en assertiviteit. Dit doe ik voor zowel particulieren als bedrijven.


Mijn benadering

Als psycholoog in Nieuwegein ontwerp ik een op maat gemaakt traject voor jou. Dit houdt in dat ik jouw specifieke problemen onderzoek en op basis daarvan een persoonlijk plan samenstel om je zo effectief mogelijk te ondersteunen.


Van begrip naar transformatie

Iedereen ervaart soms gevoelens van onzekerheid, boosheid, spanning, vermoeidheid, angst of verdriet. Dergelijke emoties zijn normaal en doorgaans goed te beheersen. Soms nemen ze echter de overhand en lijkt het alsof je de controle verliest. In dat geval is professionele hulp inschakelen een verstandige keuze. Ik help je door je te begeleiden bij het (terug)vinden van jouw evenwicht. Samen onderzoeken we je overlevingsstrategieën, copingmechanismen en lichaamsbewustzijn. De centrale vragen hierbij zijn: wat gebeurt er precies met mij, hoe ga ik om met anderen en/of hoe functioneer ik in een groep?


Sta stevig in je schoenen

Tijdens de sessies van anderhalf uur besteden we ook aandacht aan gronding en ontspanning. Gronding, of aarden, bevordert het herstel van evenwicht. Door je bewust te zijn van je bekken, benen en voeten als basissteun voor je bovenlichaam, kun je in beweging komen en stappen zetten. Als emoties je uit balans brengen, is het essentieel om terug te keren naar je gronding. Als je goed geaard bent, kun je doordacht en effectief reageren op verontrustende of vervelende situaties in plaats van impulsief of geblokkeerd te handelen. Ontspanning speelt hierbij een cruciale rol, omdat het je lichaam helpt blokkades op te heffen en energie weer vrij te laten stromen.

Ben je op zoek naar een psycholoog in Nieuwegein en spreekt mijn aanpak je aan? Maak dan gerust een afspraak met mij, Elizabeth Cueva, zodat we samen kunnen werken aan het herstel van jouw welzijn. Neem contact met me op en ik vertel je graag meer over mijn aanpak en werkwijze. Als het goed voelt voor jou, kunnen we snel een intakegesprek inplannen en aan de slag gaan met jouw klachten en wensen. Aarzel dus niet en maak vandaag nog een afspraak!

“Life is not what it’s supposed to be. It’s what it is.
The way you cope with it is what makes the difference.”

Virginia Satir