Psycholoog IJsselstein

Psycholoog IJsselstein

Op zoek naar een psycholoog in IJsselstein? Als je je niet op je gemak voelt en op het punt staat vast te lopen, ben ik, Elizabeth Cueva, er om je te ondersteunen. Met veel enthousiasme en toewijding werk ik samen met jou vanuit mijn eigen praktijk aan het herstel of het omgaan met een breed scala aan klachten.

Afspraak maken

Verken de mogelijkheden

Hoe kan ik je helpen? Als psycholoog in IJsselstein heb ik veel te bieden. Ik studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht van 1999 tot 2004. Sindsdien werk ik met veel voldoening als psycholoog. Van 2009 tot 2014 heb ik me verder ontwikkeld bij Phoenix Opleidingen en de diploma's Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werken, Professioneel Begeleiden en Systeemtherapeut behaald. Als psycholoog bied ik mensen vanaf 18 jaar hulp bij diverse klachten, zoals depressie, angst, burn-out, hooggevoeligheid, stress, onzekerheid, relatieproblemen en assertiviteit. Ik werk zowel voor particulieren als bedrijven.


Mijn benadering

Als psycholoog in IJsselstein bied ik een op maat gemaakt traject aan. Dit houdt in dat ik kijk naar jouw specifieke klachten en op basis daarvan een traject ontwerp om je zo effectief mogelijk te helpen.


Van inzicht naar verandering

Iedereen ervaart weleens onzekerheid, woede, spanning, vermoeidheid, angst of verdriet. Deze emoties zijn normaal en doorgaans goed te beheersen. Soms worden ze echter te overweldigend en voel je je niet meer in staat om ze onder controle te houden of de leiding te nemen. Het inschakelen van professionele hulp is dan zeker niet vreemd. Ik begeleid je bij het terugvinden van jouw regie. Samen onderzoeken we je overlevings- en copingstrategieën en de intelligentie van je lichaam. Kernvragen zijn: wat gebeurt er precies met mij, met mij in relatie tot de ander en/of met mij in de groep?


Stevig in je schoenen staan

Tijdens de sessies van 1,5 uur besteden we ook tijd aan gronding en ontspanning. Gronding, oftewel aarden, helpt bij het herstellen van balans. Door je bekken, benen en voeten als basissteun voor je bovenlichaam te ervaren, kun je in beweging komen en stappen zetten. Bij emoties die je uit evenwicht brengen, is het belangrijk om terug te keren naar je gronding. Als je goed geaard bent, kun je op een doordachte en effectieve manier omgaan met verontrustende of onprettige situaties in plaats van reactief of geblokkeerd te raken. Ontspanning is hierbij cruciaal, want het helpt je lichaam om blokkades op te heffen en energie weer te laten stromen.

Heb je een psycholoog in IJsselstein nodig? Maak een afspraak! Je bent van harte welkom! Neem gerust contact met me op, zodat ik je meer kan vertellen over mijn aanpak. Als je hier een goed gevoel bij hebt, kunnen we op korte termijn een intakegesprek plannen en samen aan de slag gaan.

Afspraak maken

“Life is not what it’s supposed to be. It’s what it is.
The way you cope with it is what makes the difference.”

Virginia Satir