Psycholoog Gouda

Psycholoog Gouda

Op zoek naar een psycholoog in Gouda? Wanneer je je niet goed voelt en dreigt vast te lopen, ben ik, Elizabeth Cueva, er om je bij te staan. Met veel passie en toewijding werk ik vanuit mijn eigen praktijk samen met jou aan het herstel of het omgaan met diverse klachten.

Afspraak maken

Verken de opties

Hoe kan ik je helpen? Als psycholoog gevestigd in Gouda heb ik veel te bieden. Ik behaalde mijn psychologiediploma aan de Universiteit Utrecht tussen 1999 en 2004. Sindsdien werk ik met veel enthousiasme als psycholoog. Van 2009 tot 2014 heb ik me verder bekwaamd bij Phoenix Opleidingen en diploma's behaald in Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werken, Professioneel Begeleiden en Systeemtherapie. Als psycholoog bied ik hulp aan mensen vanaf 18 jaar bij uiteenlopende klachten, zoals depressie, angst, burn-out, hooggevoeligheid, stress, onzekerheid, relatieproblemen en assertiviteit, zowel voor particulieren als bedrijven.


Mijn benadering

Als psycholoog in Gouda zorg ik voor een op maat gemaakt traject. Dit betekent dat ik jouw specifieke klachten onderzoek en op basis daarvan een persoonlijk traject samenstel om je zo goed mogelijk te helpen.


Van inzicht naar verandering

Iedereen ervaart wel eens gevoelens van onzekerheid, boosheid, spanning, vermoeidheid, angst of verdriet. Deze emoties zijn normaal en doorgaans goed hanteerbaar. Soms nemen ze echter de overhand, waardoor je het gevoel krijgt de controle te verliezen. Het inschakelen van professionele hulp is dan zeker geen slecht idee. Ik begeleid je bij het (terug)vinden van jouw regie. Samen onderzoeken we je overlevings- en copingstrategieën en de intelligentie van je lichaam. Centrale vragen hierbij zijn: wat gebeurt er precies met mij, met mij in relatie tot anderen en/of met mij binnen een groep?


Sta stevig in je schoenen

Tijdens de 1,5 uur durende sessies besteden we ook aandacht aan gronding en ontspanning. Gronding, oftewel aarden, helpt bij het herstellen van evenwicht. Door je bekken, benen en voeten als basissteun voor je bovenlichaam te ervaren, kun je in beweging komen en stappen zetten. Bij emoties die je uit balans brengen, is het belangrijk om terug te keren naar je gronding. Als je goed geaard bent, kun je op een weloverwogen en effectieve manier omgaan met verontrustende of onprettige situaties in plaats van reactief of geblokkeerd te raken. Ontspanning is hierbij cruciaal, want het helpt je lichaam om blokkades op te heffen en energie weer te laten stromen.


Heb je een psycholoog in Gouda nodig? Maak een afspraak

Wil je gebruikmaken van mijn diensten als psycholoog in Gouda omdat het bovenstaande verhaal je aanspreekt en je graag een afspraak wilt maken? Je bent van harte welkom! Aarzel niet om contact met me op te nemen, zodat ik je meer kan vertellen over mijn aanpak. Als je hier een goed gevoel bij hebt, kunnen we op korte termijn een intakegesprek inplannen en samen aan de slag gaan.

“Life is not what it’s supposed to be. It’s what it is.
The way you cope with it is what makes the difference.”

Virginia Satir